AutoVIDC crashing Chuck Rock with VIDC enhancer board

Discuss AutoVIDC by Paul Vernon
Post Reply
JonAbbott
Posts: 1736
Joined: Thu Apr 11, 2013 12:13 pm
Location: Essex

AutoVIDC crashing Chuck Rock with VIDC enhancer board

Post by JonAbbott » Sun Jun 02, 2013 7:40 pm

Launching Chuck Rock on the A440/1 with the dual clock enhancer board, it crashes before displaying the Krisalis logo screen with the following error:

DataAbort: Abort on data transfer at &%0

It's working fine on the A4000 without the board, so I'm taking a guess its related, possibly also related to the sound tracker module. If I rmkill AutoVIDC it works, this was using the current version from the dev site (2.09 29-05-13)

PaulV
Posts: 95
Joined: Thu May 02, 2013 8:33 pm
Location: Leicestershire
Contact:

Re: AutoVIDC crashing Chuck Rock with VIDC enhancer board

Post by PaulV » Sun Jun 02, 2013 7:53 pm

Yes, I've come across this during my testing it's fixed but I've been having many, many stability issues with 2.09, thankfully, they're all sorted now.

I've uploaded a new version of 209 which should now be stable. The data abort was caused by a fix that I introduced for QTM that caused an interaction between AutoVIDC and LCDGameModes which was undesirable :(

Paul

JonAbbott
Posts: 1736
Joined: Thu Apr 11, 2013 12:13 pm
Location: Essex

Re: AutoVIDC crashing Chuck Rock with VIDC enhancer board

Post by JonAbbott » Sun Jun 02, 2013 8:01 pm

That's fixed it, thanks.

I've shoved an extracted version of the module in there as well, as I have so many machines to FTP it to!!

PaulV
Posts: 95
Joined: Thu May 02, 2013 8:33 pm
Location: Leicestershire
Contact:

Re: AutoVIDC crashing Chuck Rock with VIDC enhancer board

Post by PaulV » Sun Jun 02, 2013 8:12 pm

Rather oddly, it seems the uncompressed version is date stamped the 26th of May. It should be the 2nd of June?

Paul

JonAbbott
Posts: 1736
Joined: Thu Apr 11, 2013 12:13 pm
Location: Essex

Re: AutoVIDC crashing Chuck Rock with VIDC enhancer board

Post by JonAbbott » Sun Jun 02, 2013 8:15 pm

The floppy image in the ZIP is dated 26-05-13 as well, I just presumed you'd done it last week.

PaulV
Posts: 95
Joined: Thu May 02, 2013 8:33 pm
Location: Leicestershire
Contact:

Re: AutoVIDC crashing Chuck Rock with VIDC enhancer board

Post by PaulV » Sun Jun 02, 2013 8:33 pm

No.

It has caused me two 4am finishes this weekend... It's been a real pain to get sorted but sorted it is :D

I've not coded through the night like that in *years*. You know how it is, you have a problem and you just have to nail it no matter what... All good fun :D

I've re-uploaded my disk image and a stand alone module to make life easier. Both should now be dated 2nd of June.

Paul

JonAbbott
Posts: 1736
Joined: Thu Apr 11, 2013 12:13 pm
Location: Essex

Re: AutoVIDC crashing Chuck Rock with VIDC enhancer board

Post by JonAbbott » Sun Jun 02, 2013 8:37 pm

That looks better, guess I'd better test Chuck Rock again :roll:

EDIT: It still works :)

PaulV
Posts: 95
Joined: Thu May 02, 2013 8:33 pm
Location: Leicestershire
Contact:

Re: AutoVIDC crashing Chuck Rock with VIDC enhancer board

Post by PaulV » Sun Jun 02, 2013 8:40 pm

JonAbbott wrote:That looks better, guess I'd better test Chuck Rock again :roll:
I predict it will be fine :D

Paul

Post Reply